Covid-19

Let op! Probeer uw rit altijd zo vroeg mogelijk te boeken.

 

Uw rit en de veranderingen stap voor stap

Om het vervoer veilig uit te kunnen blijven voeren zijn een aantal maatregelen nodig. Hieronder de maatregelen die wij nu treffen, maar mogelijk worden die in de toekomst nog aangepast of aangescherpt. Wij raden u aan de actualiteiten hierover te blijven volgen.
Onderaan deze pagina kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief.

Normaal kunt u uw rit met de Regiotaxi tot één uur van tevoren bestellen.

Door de huidige omstandigheden in het vervoer, wordt deze termijn tijdelijk verhoogd naar twee uur.

U dient uw rit dus minstens twee uur voordat u wilt gaan reizen te bestellen.
Maar liever nog vragen wij u de taxi te bestellen zodra u weet dat u wilt gaan reizen. De chaffeur is momenteel meer tijd kwijt aan het schoonmaken en luchten van de taxi. Tegelijk kunnen er minder mensen dan voorheen plaatsnemen in de taxi. Hierdoor is het moeilijker een rit goed in te plannen.
Door zo vroeg mogelijk te boeken helpt u om uw eigen rit en die van anderen op tijd te laten rijden.

Wanneer u uw rit bestelt, zal de telefonist(e) vragen of u klachten heeft die op corona lijken. Is dit het geval, dan kunt u helaas niet reizen.
Ook de chauffeur zal hierop controleren. Bij twijfel mag hij u weigeren in de taxi.

Zorg ervoor dat u, zoveel als dat mogelijk is, buiten klaarstaat als de taxi eraan komt.

Als u hulp nodig heeft bij het instappen, laat u zoveel mogelijk begeleiden door iemand uit uw eigen huishouden.

U kunt bagage of een rollator met u meenemen. Als de chauffeur u hierbij moet helpen, zal hij eerst de contactpunten (bijvoorbeeld een handvat) schoonmaken.

De chauffeur helpt u, als u dat wilt, met het omdoen van uw gordel.

Reist u in een rolstoel, dan helpt de chauffeur u hier ook bij.
Hij/zij zal hierbij zoveel mogelijk achter u blijven, blijft slechts zo kort mogelijk bij u in de buurt en reinigt vooraf de contactpunten (handvatten van de rolstoel).

U dient tijdens de rit een niet-medisch mondkapje te dragen. Hier moet u zelf voor zorgen. U kunt deze verkrijgen bij de meeste reguliere supermarkten en drogisterijen. Kunt u geen mondkapje dragen? Of kunt u hier niet aan komen? Geef dit duidelijk door aan de telefonist(e) als u de taxi bestelt. Samen kijken we voor een oplossing.

Nu de maatregelen verder versoepeld worden, kunt u ook weer met meer reizigers tegelijk in de taxi komen.
Wij kunnen ons voorstellen dat u dit (nog) geen prettig idee vindt.
Echter, alle maatregelen die getroffen worden, zowel voor, tijdens als na de rit, zorgen ervoor dat u veilig vervoerd wordt.

Sommige reizigers hebben een voorinzitindicatie. Dit betekent dat de planning een rit zo inricht dat deze reiziger een plek op de voorstoel krijgt.
Dit is soms noodzakelijk vanwege beenruimte die iemand nodig heeft.

Momenteel kan de vervoerder deze indicaties niet meer realiseren. De afstand van anderhalve meter kan hiermee niet nageleefd worden.

Tijdens en na de rit wordt de taxi zoveel mogelijk gelucht en contactpunten (bijvoorbeeld gordels, handvatten, etc.) gereinigd.

Normaal kunt u bij een ziekenhuis of bij één van de ophaalpunten in de regio een taxi een half uur van tevoren bestellen. Door de huidige omstandigheden kan het voorkomen dat u hier toch wat langer moet wachten. De wachttijd kan hierdoor maximaal een uur worden. De Regiotaxi zal er wel altijd naar streven u zo snel mogelijk op te halen.

Als u een begeleider meeneemt tijdens uw rit, omdat u de reis niet zelfstandig kunt maken, is het van belang dat de begeleider geen gezondheidsklachten heeft. De begeleider dient ook een niet-medisch mondkapje te dragen.

Heeft u een indicatie voor medische begeleiding, dan moet de begeleider met u meereizen om u te begeleiden.
Probeer altijd dezelfde begeleider met u mee te nemen, om het aantal contacten te beperken.

Heeft u hulp nodig bij het uitstappen, probeer dan eerst of dit iemand uit uw eigen huishouden kan zijn.

 • Omdat het vervoer op het moment ingewikkelder is om te plannen, vragen wij u om te zorgen dat uw juiste telefoonnummer bekend is bij onze Klantenservice. Als uw rit vertraagd is (of misschien al eerder kan komen), wordt u hiervan tijdig op de hoogte gesteld.
 • Normaal zou u in de taxi uw vervoerspas aan de chauffeur geven, die hem daarna voor u scant. In verband met de noodzakelijke hygiëne is het op dit moment voldoende als u uw pas aan de chauffeur laat zien. De chauffeur zal deze niet van u aanpakken maar alleen lezen. U moet de pas dus wel bij u hebben.
 • Vermijd alstublieft zoveel mogelijk contant geld.
  Bij de Klantenservice kunt u een formulier voor automatische incasso aanvragen. Het bedrag wordt dan vanzelf van uw rekening afgeschreven.
  Bel hiervoor telefoonnummer 0900 – 20 22 369.
  (2 ct. per minuut + eventuele kosten van uw mobiele telefoon).
  Wilt u dit niet? Probeer dan zoveel mogelijk met PIN te betalen.
 1. Was regelmatig uw handen
  • 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen
  • Voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest.
 2. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 3. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg
 4. Schud geen handen
 5. Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
  • Dit geldt voor iedereen op straat, in winkels en op het werk.
  • Door 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten.
  • Kinderen in de basisschoolleeftijd hoeven onderling geen 1,5 meter in acht te nemen.
 6. Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis. Ziek uit. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten.
 7. Heeft u verkoudheidsklachten en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid: blijf thuis. Ziek uit. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Heeft u huisgenoten, dan mogen zij ook niet naar buiten; alleen wie geen klachten heeft, mag even boodschappen doen. Huisgenoten werkzaam in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd; zij blijven thuis als zij klachten met koorts en/of benauwdheid hebben. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag u weer naar buiten. Voor meer informatie over de leefregels thuis: kijk op de website van het RIVM.

VEEL STERKTE ALLEMAAL EN BLIJF GEZOND!